Document FCA BC-01: nieuwe versie

Nieuwe versie

Versie 0.11 van document BC-01 bevat hoofdzakelijk bepalingen met betrekking tot de communicatie tussen OVOCOM en de bedrijven die de FCA-standaard toepassen.

 

Een verbeterde communicatie

Het belangrijkste doel van deze bepalingen is het verbeteren van de communicatie via het bestaande onlineportaal op de website van OVOCOM. Via dit portaal kunnen gegevens aan OVOCOM worden doorgegeven, bv. aankoopprotocollen, productsteekkaarten, verwerkingskaarten of meldingen. De toegang tot het portaal wordt beheerd door een gebruikersnaam en wachtwoord. De gegevens zijn uitsluitend beschikbaar voor het bedrijf, zijn certificatie-instelling en OVOCOM.

De volledige lijst van gegevens die moeten worden meegedeeld via het portaal zijn beschikbaar op de website van OVOCOM (tabblad “helpdesk”). Om bedrijven te helpen die nog niet vertrouwd zijn met het portaal, zijn er verklarende handleidingen opgesteld. Sommige hulpbronnen zijn alleen toegankelijk na inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Natuurlijk is het OVOCOM-secretariaat beschikbaar om al uw vragen te beantwoorden.

 

Inwerkingtreding

Het gebruik van het portaal om informatie mee te delen aan OVOCOM zal verplicht zijn vanaf 1 januari 2025. Aangezien het portaal nu al toegankelijk is, worden bedrijven die er nog niet mee vertrouwd zijn, aangeraden om zo snel mogelijk van start te gaan.

Vanaf volgend jaar zullen certificatie-instellingen bij hun audits van bedrijven nagaan of de communicatie in kwestie daadwerkelijk via het portaal verloopt.

 

Te bekijken of downloaden op onze website   

Deze nieuwe versie van het document “BC-01: Algemene bepalingen” is beschikbaar op onze website.

Wijzigingen zijn grijs gemarkeerd. Als u dat wenst, is dit BC-01 document ook beschikbaar in een formaat waarin de wijzigingen niet zichtbaar zijn.