Landbouw


VEGAPLAN Standaard

De Vegaplan Standaard is een lastenboek dat de kwaliteit van de plantaardige producten verzekert. De Standaard is ontstaan uit een interprofessioneel initiatief. De Vegaplan Standaard geldt als waarborg voor voedselveiligheid, traceerbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid. Dit lastenboek biedt de markttoegang, attesteert datde producten de wettelijke eisen eerbiedigen en dat ze aan de eisen van de afnemers. Actuele versie van de standaard bevat de regionale eisen voor duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en toepassing van IPM (Integrated Pest Management)


  • VEGAPLAN Standaard landbouwers

  • IKKB Loonwerker.

INFOS Check-List

IPM

De I.P.M, voor I ntegrated P est M anagement werden opgenomen aan de VEGAPLAN standaard om een antwoord te geven aan de akkerbouwers voor hun instellen aan de eisen van de Europese regelgeving (2009/128/EG).Daarmee willen zij de risico’s en de effecten van bewasbeschermingsmiddelen op de menselijke gezondheid en op het milieu vermideren door het stimuleren van het gebruik van geïntegreerde bestrijdingstechnieken (IPM) tegen plagen en van alternatieve technieken zoals niet-chemische middelen in plaats van pesticiden.

Deze I.P.M normen mogen geauditeerd worden samen of apart van VEGAPLAN.

INFOS SPW

Codiplan PLUS Rund

Het CodiplanPLUSRund lastenboek kadert in het Generiek Lastenboek Rundvlees of GLR. 

Het is tot stand gekomen door de vergelijking van de verschillende gebruikelijke lastenboeken voor de rundvleesproductie, tov van elkaar en tov de sectorgids.

Enkel de punten die gemeenschappelijk zijn tussen de verschillende lastenboeken, zijn weerhouden in het CodiplanPLUSRund lastenboek.

CodiplanPLUSRund/Belbeef Standaard Check-List