Publicatie van de nieuwe versies van de Vegaplan Standaarden

Publicatie van de nieuwe versies van de Vegaplan Standaarden

Vegaplan kondigt de publicatie aan van de nieuwe versies van de Vegaplan Standaarden, meer bepaald de Vegaplan Standaard voor de primaire plantaardige productie (versie 5. 0), de Vegaplan-standaard voor aannemers van land- en tuinbouwwerken (versie 3.0) en de Vegaplan Standaard voor niet-eetbare tuinbouwproducten (versie 2.0). Dit is gekoppeld aan de goedkeuring door het FAVV van de nieuwe versies van de overeenkomstige sectorgidsen, namelijk de sectorgids voor de primaire plantaardige productie (G-040 module A), de sectorgids voor de aannemers van land- en tuinwouwwerken (G-033), de sectorgids voor de productie niet-eetbare tuinbouwgewassen (G-040 module D) en de sectorgids voor de handel  in niet-eetbare tuinbouwgewassen (G-043).

De nieuwe versies van de Vegaplan Standaarden zijn beschikbaar op de website van Vegaplan :

Meer dan 17.000 Belgische landbouwers, 1.200 loonwerkers en 300 tuinbouwers zijn momenteel gecertificeerd voor de Vegaplan Standaard.

Met deze revisie heeft Vegaplan opnieuw score “goud” behaald bij de benchmark tegenover de Farm Sustainability Assessment 3.0 (FSA) toolset van SAI. Meer informatie hierover kan worden geraadpleegd in het persbericht dat hiervoor werd opgesteld.

De nieuwe versies zijn definitief van toepassing vanaf 3 juli 2023