Wijziging FCA document BT-02 – Inkoop-Algemene bepalingen

Als gevolg van verdere besprekingen en verduidelijkingen aangaande de uitwisselbaarheidsovereenkomsten met de andere standaarden inzake aankoop van producten en diensten werd het document ‘BT-02 Inkoop: Algemene bepalingen’ aangepast.  

 

Wat is BT-02? 

 

Dit document omvat alle vereisten voor FCA-bedrijven die producten of diensten aankopen van een leverancier. Deze leveranciers moeten hetzij FCA-gecertificeerd zijn, hetzij gecertificeerd zijn volgens een andere standaard waarmee de Feed Chain Alliance Standaard uitwisselbaar is (zoals GMP+, QS, Fami-QS,…). 

 

Belangrijkste wijzigingen: 

 

  • Punt 6.1 :  
  • Punt 6.2: Verduidelijking van de FEMAS aanvaardingsvereisten voor de aankoop van toevoegingsmiddelen 
  • Punt 6.4: Verduidelijking van de FAMI-QS-aanvaardingsvereisten voor de aankoop van aanvullende diervoeders + geüpdatete hyperlink naar de lijst van de goedgekeurde producten op de website van OVOCOM 
  • Punt 6.6: Wijziging van bepaalde aankoopvoorwaarden voor categorie 3-materialen (indien exclusieve bestemming productie VDE voor NVPD) 

 

Het document BT-02 is beschikbaar op website. De nieuwe toevoegingen zijn aangeduid in grijze tekst. U kan de documenten ook raadplegen in een versie zonder aangeduide wijzigingen

 

Deze wijzigingen zijn van toepassing vanaf 01/01/2022.